facebook

Odpłatność za żywienie m-c listopad:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Czwartek (2.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie –  chleb mieszany z masłem, karobowa pasta z rodzynek (1,7), herbata owocowa

Obiad – krem z cukinii i cebulki ze słonecznikiem (1,7,9), kurczak w sosie paprykowo-dyniowym, ryż gotowany, surówka z białej kapusty (1,7,9), woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, chrupki kukurydziane

Piątek (3.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie –  bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata i ogórek zielony (1,7), herbata owocowa

Obiad – parzybroda z pomidorami (9), ryba panierowana z płatkami kukurydzianymi, ziemniaki, kapusta kiszona z jabłkiem (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – domowa bułeczka z kruszonką i truskawkami (1,3,7)

Poniedziałek (6.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) ser Gouda (20g) szynka z indyka (20g) rzodkiewki (10g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krem kalafiorowy z bagietką (250g) spaghetti z sosem bolognese z marchewką i zielonym groszkiem (300g) bukiet sałat z sosem ziołowo-koperkowym (60g) woda mineralna

Podwieczorek – kaszka manna z wiśniami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

Wtorek (7.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (20g) polędwica Smyka (20g) herbata żurawinowa z imbirem (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z muszelkami (250g) pieczone udko (60g) ziemniaki (150g) fasolka szparagowa (60g) tarta marchew z ananasem (50g) kompot (250g)

Podwieczorek – pudding czekoladowy z wiórkami kokosowymi (150g)

PYSZOTY

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

Środa (8.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z kiełkami (20g) schabik cygański (20g) herbata z czarnej porzeczki (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) kluski kopytka z okrasą (300g) kapusta kiszona gotowana (60g) woda mineralna

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i żurawiną (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

Czwartek (9.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni z ziarnami słonecznika (60g) masło (10g) ser Capresi pomidorowy (20g) polędwica Smyka (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – krem brokułowy z migdałami (250g) kurczak z warzywami „po chińsku” (250g) ryż brązowy (60g) kompot (250g)

Podwieczorek – galaretka z bananami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

Piątek (10.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) mini rogalik maślany (30g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa ze świderkami (250g) szpinakowe purre z gotowanym jajkiem (150g) ziemniaki (150g) sos koperkowy (100g) mini marchewki (60g) woda mineralna

Podwieczorek – muffiny kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

Poniedziałek (13.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb mieszany pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z rzodkiewką (20g) szynka z indyka (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem dyniowo-marchewkowy z imbirem, kolendrąi kminem rzymskim (250g) gulasz z papryką i ciecierzycą (150g) kasza bulgur (60g) surówka z kapusty włoskiej (50g) ogórek kiszony (50g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasteczka zbożowe z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, sezamu słodzone miodem (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy z ogórkiem kiszonym (1,7), herbata lipowa

Obiad – rosół drobiowo-wołowy z makaronem literki (1,3,9), Rristotto z kurczakiem, bukiet warzyw gotowanych na parze, woda mineralna

Podwieczorek – Kiwi, chrupki kukurydziane

Wtorek (14.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) mozzarella z pomidorem (30g) szynka wiejska (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem cukiniowo-jarmużowy z paluszkami grissini (250g) goląbki z farszem mięsnym i ryżem w sosie pomidorowym (150g) ziemniaki (150g) seler z brzoskwiniami (60g) kompot

Podwieczorek –kokosanki (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka maślana z masłem i dżemem truskawkowo-rabarbarowym (1,7), herbata owocowa

Obiad – jarzynowa z jarmużem (7,9), roladka drobiowa z warzywami w sosie śmietankowym, puree ziemniaczane, fasolka szparagowa (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – galaretka z wiśnią

Środa (15.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka owsiana (60g) masło (10g) serek Capresi ziołowy (20g) szynka drobiowa (20g) pomidorki cherry (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa fasolowa (250g) pierogi leniwe ze śmietaną (300g) tarta marchew z jabłkiem (60g) woda mineralna

Podwieczorek – sałatka owocowa z winogronami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem i z masłem, ser żółty, sałata i papryka (1,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – kapuśniaczek (9), Pierogi z serem, mus truskawkowy, sałatka z marchwi i jabłka (1,3,7), woda mineralna

Podwieczorek – pudding jaglany na mleku z musem malinowym (7)

Czwartek (16.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) pasta ciecierzyca z pstrągiem (30g) ser królewiecki (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – barszczyk z makaronem (250g) sznycelki z indyka (60g) ziemniaki z koperkiem (150g) surówka wielowarzywna z papryką i kukurydzą (80g) woda mineralna

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z gruszkami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka, masło, schab pieczony, sałata, zielony ogórek (1,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), pyzy drożdżowe z sosem myśliwski, buraki gotowane z cebulką (7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – kisiel z owocami

Piątek (17.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kajzerka (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g) bułeczka cynamonowa z powidłami śliwkowymi (20g) herbata cytrynowa (250g)

Obiad – zupa krem porowo-selerowy z bagietką pełnoziarnistą (250g) filet z miruny w ziołach (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną pietruszką (80g) kompot (250g)

Podwieczorek – ciasteczka owsiane, owoc (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, masło, pasta rybna ze szczypiorkiem, pomidor i papryka (1,7), herbata rooibos

Obiad – krem z groszku i pietruszki z grzankami (9), ryba panierowana, sos koperkowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – czekoladowy serek z wiśniami (7)

Poniedziałek (20.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb z amarantusem (60g) masło (10g) pasta twarogowo-łososiowa z koperkiem (20g) schabik cygański (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – rosolnik (250g) kurczak w potrawce z kurkumą (150g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g) woda mineralna

Podwieczorek – paluch serowy (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, szynka z kurczaka, sałata, ogórek kiszony (1,7), herbata aroniowa

Obiad – zupa fasolowa z ziemniakami na wędzonce (9), makaron kokardki z sosem bolońskim, brokuł gotowany na parze z oliwą z oliwek (1,3,7), woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, ciastko ze słonecznikiem (1,3,7)

Wtorek (21.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) ser Gouda (20g) szynka z indyka (20g) rzodkiewki (10g) herbata truskawkowa (250g)

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (250g) pyzy w sosie myśliwskim (250g) modra kapusta z jabłkiem (80g) woda mineralna

Podwieczorek – pudding czekoladowy z płatkami migdałowymi (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z dynią z masłem, ser żółty, sałata i pomidor (1,7), herbata rumiankowa

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (9), gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem, kasza gryczana i surówka z młodej kapusty (9), kompot owocowy

Podwieczorek – budyń waniliowy z wiśniami (1,7)

Środa (22.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (20g) polędwica Smyka (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – krem paprykowo-pomidorowy z mozzarelą (250g) filet drobiowy panierowany (60g) ziemniaki z koperkiem (150g) mini marchewki (60g) kompot

Podwieczorek – kokosanki (100g)  

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z nasionkami z masłem, szynka wieprzowa, sałata i papryka (1,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – zupa chrzanowa z ziemniakami (1,7,9), pałka z kurczaka, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty i pora (7), kompot owocowy

Podwieczorek – jogurt z pomarańczową granolą (1,7)

Czwartek (23.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pasta twarogowo-warzywna (20g) schabik cygański (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) makaron spaghetti bolonese z zielonym groszkiem i marchewką (300g) bukiet sałat z sosem ziołowo-koperkowym (60g) woda mineralna

Podwieczorek – kaszka manna z wiśniami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka mleczna z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony (1,7), herbata rooibos

Obiad – gulaszowa (1,7,9), pierogi ruskie z masełkiem, kapusta kiszona z kminkiem (1,3), kompot owocowy

Podwieczorek – sernik na zimno z musem gruszkowym (1,7)

Piątek (24.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) bułeczka maślana z cynamonem, herbata malinowa (250g)

Obiad –  krupnik z pęczakiem (250g) naleśniki z serkiem waniliowym, bananami i sosem czekoladowym (300g) kompot

Podwieczorek – koktajl truskawkowy (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pasta z czerwonej fasoli, kiełki, rzodkiewka (1,7), herbata owocowa

Obiad – krem z białych warzyw ze słonecznikiem (1,7,9), kotlety rybne z koperkiem, ziemniaki, surówka pekińska (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – koktajl bananowo-truskawkowy na jogurcie naturalnym 

Poniedziałek (27.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb mieszany pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z koperkiem i rzodkiewką (30g) szynka z indyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa koperkowa z ryżem (250g) pulpeciki drobiowo-cielęce w sosie pomidorowym (150g) makaron penne mieszany z razowym (60g) surówka z kapusty włoskiej (60g) woda mineralna

Podwieczorek – ciastko z budyniem (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, sałata (1,7), herbata miętowa

Obiad – zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem (1,9), kurczak z warzywami (brokuł, kukurydza, papryka), kasza bulgur (1,7,9), woda mineralna

Podwieczorek – gruszka, chrupki kukurydziane

Wtorek (28.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) mozzarella z pomidorem (30g) szynka wiejska (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem cukiniowo-jarmużowy z bagietką (250g) grillowane kiełbaski z cebulką (120g) ziemniaki purre (150g) sałatka z ogórków (60g) kompot

Podwieczorek – ryż z mussem jabłkowo-brzoskwiniowym i cynamonem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem z masłem, ser żółty, sałata, papryka (1,7), herbata owocowa

Obiad – krem z czerwonych warzyw z grzankami (1,7,9), naleśniki z mąki orkiszowej z serkiem waniliowym, musem truskawkowym, surówka z marchwi i selera (1,3,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – ciasto domowe ze śliwką (1,3,7)

Środa (29.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka owsiana (60g) masło (10g) serek Capresi ziołowy (20g) szynka drobiowa (20g) pomidorki cherry (20g) herbata cytrynowa (250g)

Obiad – barszczyk z makaronem (250g) pierogi z kapustą i grzybami z okrasą (300g) woda mineralna

Podwieczorek – deser jogurtowo-truskawkowy z granolą i żurawiną (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka ziarnista z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, sałata (1,7), herbata malinowa

Obiad – krem z pieczonego buraka ze słonecznikiem (1,7,9), pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kasza gryczana, gotowana modra kapusta z cebulką (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – kisiel z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane

Czwartek (30.11.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) pasta ciecierzyca z pstrągiem (30g) ser królewiecki (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem dyniowo-marchewkowy z batatami (250g) gulasz węgierski (150g) kasza gryczana (60g) buraczki (80g) woda mineralna  

Podwieczorek – galaretka z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem i z jajkiem gotowanym, kiełki, ogórek zielny (1,7), herbata rooibos

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (7,9), pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną w sosie koperkowym, ryż, marchewka z groszkiem (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – panna cotta z musem z owoców leśnych (7)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP