facebook

Odpłatność za żywienie m-c luty:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Czwartek (1.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb na maślance (60g) masło (10g) Capresi pomidorowy (20g) polędwica Smyka (20g) herbata zielona z grejpfrutem (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z kokardkami (250g) sznycelki z indyka (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) surówka z pekińskiej (50g) marchewka (50g) woda mineralna

Podwieczorek – deser z budyniem (150g)  

Piątek (2.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) rogalik maślany (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) naleśniki z twarożkiem, owocami, wiórkami kokosowymi i sosem czekoladowym (300g) kompot

Podwieczorek – ciasteczka zbożowe z miodem (150g)

Poniedziałek (5.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z rzodkiewką (20g) polędwica z indyka (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem brokułowy z płatkami migdałowymi (250g) kurczak z warzywami „po chińsku” (300g) ryż brązowy (60g) woda mineralna

Podwieczorek – kaszka manna z wiśniami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, kiełbasa krakowska sucha, ogórek kiszony (1,7), herbata malinowa

Obiad – krem ziemniaczany z majerankiem, grzanki ziołowe (1,7,9), ryż i leczo warzywne z dynią, cukinią, papryką i soczewicą, z przyprawą curry (1,9), woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, chrupki kukurydziane

Wtorek (6.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista (60g) masło (10g) ser Gouda (20g) szynka wiejska (20g) pomidorki cherry (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z makaronem (250g) pieczone udko z kurczaka z sosem własnym (150g) ziemniaki (150g) fasolka szparagowa (60g) woda mineralna

Podwieczorek – galaretka z bananami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham, masło, twarożek ze szczypiorkiem (1,7), herbata z owoców leśnych

Obiad – zupa warzywna z zielonym groszkiem (7,9), pałka z kurczaka pieczona w ziołach, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – domowa drożdżówka ze śliwką (1,3,7)

Środa (7.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) pastella twarogowa z bazylią (20g) szynka drobiowa (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa węgierska (250g) kluski kopytka z okrasą (300g) kapusta kiszona gotowana (80g) kompot

Podwieczorek – mini rogaliki, owoc (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarnami słonecznika, schab pieczony, pomidor, sałata (1,7), herbata aroniowa

Obiad – rosół z makaronem "rurki" (1,3,9), naleśniki z serkiem waniliowym i sosem malinowym, surówka z marchewki (1,3,7), kompot owocowy

Podwieczorek – pudding z kaszy jaglanej na mleku z musem wiśniowym (7)

Czwartek (8.01.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) Capresi paprykowy (20g) schabik Smyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krem kalafiorowy z bagietką wieloziarnistą (250g) klopsiki z jarmużem (80g) ziemniaki puree (150g) bukiet surówek (80g)

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z gruszkami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, pieczony pasztet drobiowy, ogórek kiszony (1,7), herbata ziołowa

Obiad – krupnik z kaszy jęczmiennej (1,9), gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, buraki (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – szarlotka z pełnoziarnistą kruszonką (1,3,7)

Piątek (9.02.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kajzerka (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) chałka z konfiturą (20g) herbata cytrynowa (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) placki ziemniaczane z cukinią (250g) dip jogurtowo-ogórkowy (50g) tarta marchew z jabłkiem (50g)

Podwieczorek – muffiny kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, ser żółty, marchewka do pochrupania (1,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – krem z pieczonego buraka z pestkami słonecznika (9), burgery z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – ciastko owsiane z żurawiną (1,3,7) 

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP