Odpłatność za żywienie m-c wrzesień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Wtorek (5.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista (60g) z masłem (10g), ser twarogowy z bazylią i rzodkiewką (20g); szynka z indyka (20g), pomidorki cherry (20 g), herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa – krem pomidorowo-paprykowy z mozzarelą (250g), filet drobiowy w ziołach (80g), ziemniaki z koperkiem (150g), bukiet surówek (80g), woda mineralna

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami i migdałami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, serem żółtym, rukolą, herbata malinowa

Obiad – krupnik z kaszą jęczmienną, spaghetti po bolońsku z zielonym groszkiem, lemoniada domowa

Podwieczorek – jabłko z cynamonowymi waflami ze stewią 

Środa (6.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka żytnia (60g) z masłem (10g) ser Masdamer (20g), pastella twarogowo rybna z koperkiem (20g), herbata z dzikiej róży(250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g), gulasz węgierski z ciecierzycą (150g) kasz gryczana (60g), buraczki z chrzanem (50 g), ogórki małosolne (50 g), woda mineralna

Podwieczorek – koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym i maślance (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem, pasztetem z kurczaka, pomidor, herbata owocowa

Obiad – zupa meksykańska z batatami, panierowany filet z kurczaka z sezamem, pure z ziemniaków, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Podwieczorek – budyń waniliowy z musem malinowym

Czwartek (7.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) z masłem (10g), pastella z warzywami i kiełkami (3g), schabik cygański (20g), herbata żurawinowa

Obiad – rosół z lanymi kluskami (250 g), kurczak w sosie potrawkowym z kurkumą (150g), ryż brązowy (60g), bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g), woda mineralna

Podwieczorek – arbuz z melonem (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarenkami z masłem, pastą rybną z makreli, ogórek kiszony, kiełki, herbata miętowa

Obiad – krem z cukinii z grzankami, pierogi leniwe z twarożkiem z domieszką mąki orkiszowej z sosem jogurtowo-cynamonym, sałatka owocowa (jabłko, gruszka,brzoskwinia), kompot owocowy

Podwieczorek – gruszka, ciastko owsiane ze słonecznikiem

Piątek (8.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb mieszany pszenno – żytni z nasionami dyni (60g), masło (10g), capresi pomidorowy (20 g), jajko z koperkiem (20g), herbata malinowa (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g), naleśniki z serkiem waniliowym z owocami (300g), tarta marchew z jabłkiem (60g), kompot ze śliwek (250g)

Podwieczorek – kokosanki, owoc (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pastą ze słonecznika z papryką, pastą jajeczną, sałata, rzodkiewka, herbata rooibos

Obiad – krem kalafiorowy z koperkiem z grzankami, ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek – granola pomarańczowa z jogurtem naturalnym

Poniedziałek (11.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) z masłem (10g), almette śmietankowe z rzodkiewką i kiełkami (20 g) polędwica smyka (20g), ogórek małosolny (10g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa krem z cukinii, bobu i zielonego groszku z paluszkami grissini (250g), spaghetti z sosem bolońskim, marchewką i wiórkami sera ( 250g), mix sałat z sosem vinegrette (50g), woda mineralna

Podwieczorek – deser twarogowo – śmietankowy z gruszką (250g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka maślana z masłem, serem żółtym, rzodkiewką i kiełkami, herbata z dzikiej róży

Obiad – zupa jarzynowa z koperkiem, leczo warzywne z cukinią i dynią, ryż mieszany, woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, chrupki kukurydziane

Wtorek (12.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel wieloziarnisty z chia (60g), masło (10g), ser królewiecki (20g), szynka wiejska (20g), rzodkiewki (20g), herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z muszelkami (250g), kotlet drobiowo – wieprzowy (60g), ziemniaki z koperkiem (150), mizeria (80g), woda mineralna

Podwieczorek – pudding śmietankowy z malinami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, szynką z kurczaka, ogórkiem zielonym i papryką, herbata rooibos

Obiad – barszcz ukraiński z białą fasolą, pieczona pałka z kurczaka, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty i kukurydzy, kompot owocowy

Podwieczorek – sałatka owocowa (jabłko, brzoskwinia, kiwi)

Środa (13.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista z dynią (60g) z masłem (10 g), pastella twarogowo – łososiowa z koperkiem (20g), szynka drobiowa (20g), pomidorki cherry (20 g), herbata z owoców czarnej porzeczki (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g), kluski kopytka z okrasą (250g) kapusta kiszona gotowana (80g), woda mineralna

Podwieczorek – paluch serowy, owoc (200 g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka wieloziarnista z masłem, pasztetem wieprzowym, sałata i rzodkiewką, herbata owocowa

Obiad – rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, kasza jęczmienna, gotowana marchewka z groszkiem, kompot owocowy

Podwieczorek – domowa bułeczka ze śliwką,

Czwartek (14.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g), masło (10g), mozzarella z pomidorami i bazylią (30g), plasterki ser salami (20g), herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z kokardkami (250g), schab pieczony z sosem własnym (150g), ziemniaki z koperkiem (150g), fasolka szparagowa (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), woda mineralna

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i żurawiną (250g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem, szynką z indyka, ogórkiem kiszonym i kiełkami, herbata malinowa

Obiad – krupnik z kaszą jęczmienną, kotlecik warzywny z soczewicą w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka gotowana, kompot owocowy

Podwieczorek – szarlotka pełnoziarnista

Piątek (15.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) z masłem (10g), pastą jajeczną ze szczypiorkiem (30g), bułka cynamonowa z powidłami śliwkowymi (20g), herbata truskawkowo - malinowa (250g)

Obiad – krem szparagowy z grzankami ziołowymi (250g), filet z maruny w ziołach na pierzynce szpinakowej (150g), ziemniaki z koperkiem (150g), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną pietruszką (60g), kompot (500g)

Podwieczorek – muffiny kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, jajko gotowane od kur z wolnego wybiegu, sałata, rzodkiewka, kakao

Obiad – zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami, ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek – mus z owoców leśnych, chrupki kukurydziane

Poniedziałek (18.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pełnoziarnisty (60g) z masłem (10g) , twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g), szynka smyka (20g), herbata żurawinowa z imbirem (250g)

Obiad – zupa gulaszowa z wołowiną (250g), pyzy z sosem pieczarkowy (150g), modra kapusta na ciepło (50g), tarty seler z brzoskwiniami (50g), woda mineralna

Podwieczorek – bułeczka mleczna z rodzynkami, owoc (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

Obiad – krem ziemniaczany z batatem, sos arrabiata z bazylią i zielonym groszkiem, makaron świderki, woda mineralna

Podwieczorek – gruszka, wafle ryżowe

Wtorek (19.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

Środa (20.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

Czwartek (21.09.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad –  

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP