facebook

Odpłatność za żywienie m-c kwiecień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (23.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka żytnia (60g) masło (10g) ser gouda (20g) polędwica Smyka (20g) rzodkiewki (10g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krem cukiniowo-groszkowy z batatami i bagietką jaglaną (250g) pulpeciki drobiowo-cielęce w sosie śmietanowo-paprykowym (150g) makaron mieszany z pełnoziarnistym (60g) surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką (60g) woda mineralna

Podwieczorek – jogurt naturalny z granolą i truskawkami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka ze słonecznikiem z masłem i szynką drobiową, rzodkiewką (1,7), herbata owocowa

Obiad – krupnik na żeberkach z ziemniakami (1,7,9), makaron spaghetti z sosem bolońskim, mieszanka warzyw gotowanych z oliwą z oliwek (1,7,9), woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, dwa herbatniki (1,3,7)

Wtorek (24.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista (60g) masło (10g) serek Capresi pomidorowy (20g) szynka Smyka (20g) rzodkiewki (10g) herbata dzika róża z maliną (250g)

Obiad – krem kalafiorowy z bagietką pełnoziarnistą (250g) kurczak po chińsku z warzywami (300g) ryż brązowy (60g) kompot

Podwieczorek – ciasto drożdżowe z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony (1,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – delikatny żurek (1,7,9), kotlet drobiowy w panierce sezamowej, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,11), kompot owocowy

Podwieczorek – kisiel porzeczkowy, wafle ryżowe z cynamonem i stewią (1)

Środa (25.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z kiełkami (250g) polędwica z indyka (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) pyzy z sosem malinowo-truskawkowym (300g) tarta marchew z jabłkiem (60g) woda mineralna

Podwieczorek – mini pączusie (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka wieloziarnista z masłem, kiełbaska krakowska sucha, ogórek kiszony (1,7), herbata rooibos

Obiad – rosół z jarzynami i makaronem (1,3,9), pulpeciki rybne w sosie cytrynowo-porowym, ryż, marchewka z groszkiem (1,4,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – budyń z gorzką czekoladą i wiśniami (7)

Czwartek (26.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułki owsiane (60g) masło (10g) pasta twarogowa z warzywami (30g) schabik cygański (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem z marchwi, batatów i pomarańczy z bagietką paryską (250g) fileciki drobiowe soute (60g) ziemniaki puree (150g) surówka z młodej kapusty (60g) kompot

Podwieczorek – kisiel żurawinowy z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem i miodem (1,7), herbata owocowa

Obiad – krem z kiszonej kapusty z kurkumą i grzankami (1,7,9), gulasz wieprzowy z pieczoną papryką, jęczmienną kaszą pęczak, buraczki z jabłkiem (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – pełnoziarniste ciasto na maślance z rabarbarem (1,37)

Piątek (27.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z chia (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) rogalik z powidłami (20g) herbata truskawkowa (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) placki ziemniaczane z cukinią i dipem jogurtowo-ogórkowym (300g) surówka koperkowa (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy na maślance (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarenkami z masłem, ser żółty, kiełki (1,3,7), herbata z aronii

Obiad – krem kukurydziany z prażonymi pestkami słonecznika (7,9), naleśniki z serkiem waniliowym i sosem malinowym (1,3,7), kompot owocowy

Podwieczorek – foccacia z salsą pomidorową i rozmarynem (1,3,7)

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP